Italiaanse roerbakschotel

4 personen

Benodigdheden:

150 gram sjalotjes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
1 courgette
350 gram kalfsreepjes
½ eetlepel paprikapoeder
3 eetlepels pijnboompitten
2 eetlepels bakolie
400 gram mini krieltjes
1 blokje tomatenpuree
2 theelepels oregano
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:

Pel de sjalotten en halveer ze. Maak de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Was de courgette en snijd hem in dunne plakjes. Bestrooi het vlees met wat paprikapoeder. Rooster de pijnboompitten in een hete wok lichtbruin en neem ze uit de pan. Verhit de helft van de olie in de wok en bak het vlees al omscheppend 3 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en bestrooi het met zout en peper. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de sjalotten al omscheppend 3 minuten. Voeg de paprika en de krieltjes toe en bak deze ook 3 minuten mee. Schep het vlees erdoor en voeg de tomatenpuree, de oregano, 3 dl heet water en peper en zout naar smaak toe. Warm het gerechtgoed door en garneer het met pijnboompitten.