Oosterse roerbak met boomstammetjes
4 personen
Benodigdheden:
3 |
eetlepels olie |
4 |
boomstammetjes |
300 |
gram mienestjes |
1 |
paksoi |
1 |
ui in partjes gesneden |
1 |
groene paprika in stukjes gesneden |
1 |
bakje cherrytomaatjes |
150 |
ml wok essentials ketjap sesam |
Zo maak je het klaar:
Verhit een lepel olie in een braadpan en bak de boomstammetjes op een laag vuur rondom bruin en gaar in ± 20 minuten. Kook de mienestjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Snij de stelen en het groen van de paksoi in repen van 1 cm. Houd de stelen apart van het groen.
Verhit de rest van de olie in de wok en fruit de ui in ± 3 minuten. Voeg de paksoistelen, paprika toe en roerbak het geheel nog eens 3 minuten. Voeg de paksoigroen, cherrytomaatjes en de woksaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Verdeel de mie over 4 borden en schep de groentemix met saus erop. Snij de boomstammetjes elk in 4 stukken en leg ze er bij. Maak het op smaak met zout en peper.
|