Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie

4 personen

Benodigdheden:

2        teentjes knoflook
500    gram magere spekreepjes zonder zwoerd
4        eetlepels ketjap manis
3        druppels tabasco
100    gram Zeeuws spek (vleeswaren)
4        eetlepels  zonnebloemolie
450    gram voorgekookte aardappelblokjes of plakjes
800    gram gesneden andijvie
1         mespuntje peper
1         mespuntje zout
1         mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het klaar:

Pers de teentjes knoflook uit, boven de speklapjes. Voeg ketjap en tabasco en 1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hierin minimaal 15 minuten in. Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes.
Dek de speklapjes een beetje droog met keukenpapier. Bak ze in een hete koekenpan in ± 12 minuten gaar. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak nog is 4 minuten. Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes.