Pikante speklapjes met roerbakschotel van andijvie
4 personen
Benodigdheden:
2 |
teentjes knoflook |
500 |
gram magere spekreepjes zonder zwoerd |
4 |
eetlepels ketjap manis |
3 |
druppels tabasco |
100 |
gram Zeeuws spek (vleeswaren) |
4 |
eetlepels zonnebloemolie |
450 |
gram voorgekookte aardappelblokjes of plakjes |
800 |
gram gesneden andijvie |
1 |
mespuntje peper |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje nootmuskaat |
Zo maak je het klaar:
Pers de teentjes knoflook uit, boven de speklapjes. Voeg ketjap en tabasco en
1 eetlepel olie toe en marineer het vlees hierin minimaal 15 minuten in. Snijd het Zeeuws spek in smalle reepjes.
Dek de speklapjes een beetje droog met keukenpapier. Bak ze in een hete koekenpan in ± 12 minuten gaar. Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de aardappelblokjes 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak nog is 4 minuten. Schep het Zeeuws spek erdoor en voeg peper, zout en nootmuskaat toe. Serveer de andijvieschotel met daarop de pikante speklapjes.
|