Roergebakken varkensvlees met spruitjes en appel

4 personen

Benodigdheden:

500 gram spruitjes
500 gram Chinese mie
300 gram varkensvlees
2 cm gemberwortel
2 teentjes knoflook
1 rode peper
3 eetlepels olijfolie
2 appelen (elstarts)
2 eetlepels verse koriander
75 ml water

Zo maak je het klaar:

Maak de spruiten schoon. Zet en pan op met koken water en doe hierin de spruiten. Laat ze ± 10 minuten beetgaar worden. Giet ze af en laat de spruiten goed uitlekken. Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Pers te tenen knoflook uit. Maak de rode peper schoon zonder zaadjes en hak deze fijn. Rasp de gemberwortel. Meng het vlees, met de knoflook, gember, rode peper en 2 eetlepels olie.. Roerbak het in een wok zonder olie op hoog vuur in ± 4 minuten knapperig.
Schep het vlees op een bord en roerbak de spruitjes. Maak de appel schoon, schil deze, verwijder het klokkenhuis en snij de appels in 12 partjes. Roerbak de appel bij de spruitjes. Schep het vlees er door en voeg het water toe. Maak het op smaak met zout en peper. Verdeel het over de borden en bestrooi het met koriander