Roergebakken speklapjes met spruitjes en sesam

4 personen

Benodigdheden: 

1 mespuntje zout
400 gram spruitjes
4 speklapjes
3 eetlepels ketjap
1 eetlepel sambal
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olie
2 eetlepels sesamzaadjes
1 bos lente uitjes

 
Zo maak je het klaar:

 
Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de spruitjes hierin 2 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken. Snij onder tussen de speklapjes in schuine repen en leg ze in een kop. Roer de ketjap los met de sambal. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de ketjap. Roer de marinade door de speklapjes. Laat dit een half uurtje staan.

Verwarm de olie in een wok en roerbak op de hoogste stand het spek donkerbruin en knapperig. Voeg de spruitjes en sesamzaadjes toe en bak dit een paar minuten mee. Maak een lente ui schoon en snij deze in ringetjes. Bestrooi het gerecht met de uienringen. Dit gerecht is lekker met uienringen.