Roergebakken broccoli met rundvlees

4 personen

Benodigdheden:  

300 gram biefstuk
1 eetlepel maïzena
4 eetlepels vloeibare boter
2 uien
1 teentje knoflook
500 gram broccoli
50 gram cashewnoten
1 eetlepels sojasaus
1 mespuntje vers gemalen peper
600 gram gekookte rijst

Zo maak je het klaar:

Snij de biefstuk in dunne reepjes. Schep ze om met de maïzena. Snij de uien in ringen. de knoflook en de gember in plakjes en de broccoli in kleine roosjes, gebruik ook de stelen. Blancheer de broccoli ± 4 minuten in kokend water en laat ze goed uitlekken.

Verwarm 1 eetlepel vloeibare boter op hoog vuur en roerbak hierin onder voortdurend omscheppen de biefstuk, heel kort. Haal ze samen met het vleessap uit de pan en houd ze warm onder olie.

Roerbak vervolgens in 2 eetlepels vloeibare boter, de ui, knoflook, gember, en de broccoli 4 minuten en na 3 minuten de sojasaus en eventueel de peper toevoegen voor de smaak. 

doe dan het vlees nog even terug in de pan samen met de cashewnoten. Warm alles goed door. Maak de roergebakken broccoli met rundvlees op smaak af met wat zout. Serveer het gerecht met gekookte rijst.