Roerbakspinazie met knoflook en ei

2 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

2 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook geperst
900 gram spinazie panklaar
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
4 eieren hardgekookt en gepeld
100 gram geraspte belegen of Parmezaanse kaas
3 eetlepels paneermeel

Zo maak je het klaar:

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan. Voeg knoflook en spinazie toe, bak deze op hoog vuur en schep steeds om. De spinazie slinkt snel en het vocht kan verdampen. Breng op smaak met peper en zout. Schep de spinazie in een ovenvaste schaal. Verdeel de eieren in partjes, leg ze op de spinazie en verdeel kaas en paneermeel erover. Zet de schotel even onder een hete grill totdat de kaas licht gesmolten is.

Geef een Italiaans accent aan dit gerecht door er 2 eetlepels gehakte Italiaanse kruiden zoals oregano, tijm en basilicum (vers of diepvries) of 2 eetlepels groene pesto aan toe te voegen.Serveersuggestie: Lekker met gebakken krieltjes.