Roergebakken boerenkool met katenspek

2 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:
 

2 eetlepels arachideolie of wokolie
250 gram katenspek in reepjes
1 theelepel sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 mespuntje gemberpoeder
400 gram gesneden boerenkool
450 gram gekookte krieltjes of aardappelschijfjes
100 gram taugé

Zo maak je het klaar:
 
Verhit 1 eetlepel olie in een ruime pan. Roerbak hierin het spek met sambal oelek, ketjap, zout, peper en gemberpoeder.
Voeg de boerenkool toe en bak deze 10 minuten mee. Bak intussen de krieltjes of aardappelschijfjes in de rest van de olie. Serveer de boerenkoolschotel bestrooid met de taugé samen met de aardappels.

    Neem in plaats van boerenkool spitskool en voeg vlak vóór het serveren blokjes kaas toe aan de schotel.

Vervang taugé door alfalfa.