Indiase aardappel bloemkool salade 

4 personen

Benodigdheden:

450 gram aardappelschijfjes of partjes
1 mespuntje zout
½ bloemkool
2 vleestomaatjes
2 bosuitjes
½ krop ijsbergsla
1 citroen

Voor de dressing:

2 eetlepels gehakte munt of koriander (vers of diepvries)
dl yoghurt
2 eetlepels arachide olie of zonnebloemolie
½ theelepel gemalen komijn (djinten)
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel kerriepoeder

Zo maak je het klaar:  

Kook de aardappelen in 5 minuten of tot ze beetgaar zijn in water met zout. Giet ze af en spoel er koud water over.

Verdeel de bloemkook in kleine roosjes en kook ze met zout in ± 6 minuten tot ze beetgaar zijn (of in de magnetron, afgedekt op 800 watt in 3 minuten). Giet ze af en spoel er koud water over.

Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water pel ze en snijd ze in partjes.

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Houd wat loof apart voor de garnering. Verdeel de ijsbergsla in smalle reepjes.

Meng de ingrediënten door de dressing. Schep deze door de aardappelen, bloemkool, tomaten en bosuitjes.

Schik de salade op reepjes ijsbergsla. Strooi er uitjes loof over en leg de partjes citroen erbij.