Acht etages salade

4 personen

Benodigdheden :  

500 gram krieltjes
300 gram broccoli in roosjes
200 gram gerookte zalm
8 eetlepels mayonaise
1 eetlepel azijn
2 eetlepels dille
150 gram wortel reepjes

Zo maak je het klaar:

Kook de krieltjes in weinig water in ± 6 minuten gaar. Laat ze in een vergiet uitlekken.

Snij de broccoliroosjes door midden. Kook ze ± 3 minuten gaar. Doe ze in een vergiet en hou ze onder de koude kraan, om af te koelen. Laat de roosjes uitlekken. Snij de zalm in reepjes.

Maak een sausje van de yogonaise, azijn, dille, zout en peper. Meng de krieltjes door de saus.

Leg in een glazen schaal de heft van de broccoli roosjes op de bodem. Leg de helft van de zalmreepjes erop.

Schep de helft van de krieltjes erop. Verdeel de helft van de wortelreepjes. En herhaal dit nog een keer. Zet de schaal ± 30 minuten in de koelkast, dan wordt de salade nog lekkerder. Eet er stokbrood bij.