Aardappelsalade met spekjes

4 personen

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
1 eetlepel olijfolie
100 gram ontbijtspek in plakjes
300 gram tuinerwten uit de diepvries
6 eetlepels sladressing met yoghurt
1 rode ui in ringen
100 gram botersla

Zo maak je het klaar:

Snij de aardappelen in partjes. Kook ze in water met zout in ± 10 minuten gaar en giet ze af. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het spek knapperig. Spoel de tuinerwten in een zeef onder warm stormend water tot dat ze ontdooit zijn.
Roer de dressing los met 2 eetlepels water. Doe de aardappelen ui en erwten in een schaal en schep daar voorzichtig de dressing door heen. Breng het op smaak met zout en peper. Verdeel de botersla over een schaal en schep de aardappelsalade erop. Verkruimel het spek erover.