Aardappelsalade met tonijn

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

800 gram krieltjes
400 gram sperziebonen schoongemaakt
2 blikjes tonijnmoot in olijfolie
1 teen knoflook
2 eetlepels pijnboompitten
1 rode ui in halve ringen
250 gram romaatjes gehalveerd
20 gram platte peterselie

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelen in een bodempje water met zout in 15-20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Kook ook de sperziebonen in een bodempje water met zout in 5-6 minuten knapperig gaar. Giet de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Meng de aardappelen met de ui, de tonijn, de olijven, de slasaus en de peterselie. Breng de aardappelsalade op smaak met zout en (versgemalen) peper. Verdeel de rucola over 4 borden en schep de aardappelsalade erop. Lekker met dikke sneden geroosterd donker brood.