Aardappelsalade met zalm

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

450 gram aardappelblokjes
2 blikjes wilde roze zalm
3 eetlepels mayonaise
6 fijne zoetzure augurken
2 bosuitjes
75 gram veldsla
250 gram cherrytomaatjes

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelblokjes in een pan met een flinke bodem kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar en giet ze af
Giet de zalm boven een kommetje af en bewaar het vocht
Verwijder de eventuele velletjes.
Schep de zalm in een slakom en maak het met een vork los.
Roer de mayonaise met twee eetlepels zalmvocht en wat zout en peper naar smaak erdoor.
Snijd de augurken in dunne plakjes en de bosuitjes in flinterdunne ringetjes.
Schep de aardappelblokjes met de augurk en bosui door het zalmmengsel.
Verdeel de veldsla over borden en schep de aardappelzalmsalade erop.
Halveer de cherrytomaatjes en verdeel ze over de salade.