|
Aardappelsalade
4
personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
225 |
gram diepvriesdoperwten |
750 |
gram vastkokende aardappelen geschild |
150 |
gram peultjes gehalveerd |
180 |
gram gerookte kipfilet |
½ |
sinaasappel het sap en rasp ervan |
1½ |
eetlepel verse dragon |
1 |
eetlepel alleen blaadjes van de dragon |
3 |
eetlepels mayonaise |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
bosuitje in dunne ringen |
100 |
gram jonge bladsla |
Zo
maak je het klaar:
Schil
de aardappelen. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook het water in een
waterkoker. Doe de bevroren doperwten over in een vergiet en schenk er het
kokende water over. Laat ze goed uitlekken. Snijd de aardappelen in
blokjes van drie cm, en kook de blokjes in een pan met ruim kokend water
met wat zout in vijf minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Kook
in een andere pan de peultjes in ruim kokend water met wat zout in vier
minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en
laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en snijd de
helft van de plakjes in de lengte in dunne reepjes. Klop in een grote kom
een dressing van het sinaasappelsap en rasp met dragon, mayonaise,
olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper. Schep de aardappeltjes,
doperwten, peultjes, bosui en de kipreepjes erdoor. Verdeel de jonge blad
sla over borden en schep de aardappelsalade met peultjes en doperwten
erop. Verdeel de plakjes gerookte kip en de dragonblaadjes erover.
|