Aardappelsalade

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden:

225 gram diepvriesdoperwten
750 gram vastkokende aardappelen geschild
150 gram peultjes gehalveerd
180 gram gerookte kipfilet
½ sinaasappel het sap en rasp ervan
eetlepel verse dragon
1 eetlepel alleen blaadjes van de dragon
3 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie
1 bosuitje in dunne ringen
100 gram jonge bladsla

Zo maak je het klaar: 

Schil de aardappelen. Snijd de bosui in dunne ringetjes. Kook het water in een waterkoker. Doe de bevroren doperwten over in een vergiet en schenk er het kokende water over. Laat ze goed uitlekken. Snijd de aardappelen in blokjes van drie cm, en kook de blokjes in een pan met ruim kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Kook in een andere pan de peultjes in ruim kokend water met wat zout in vier minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Snijd de kipfilet in dunne plakjes en snijd de helft van de plakjes in de lengte in dunne reepjes. Klop in een grote kom een dressing van het sinaasappelsap en rasp met dragon, mayonaise, olijfolie en wat zout en versgemalen zwarte peper. Schep de aardappeltjes, doperwten, peultjes, bosui en de kipreepjes erdoor. Verdeel de jonge blad sla over borden en schep de aardappelsalade met peultjes en doperwten erop. Verdeel de plakjes gerookte kip en de dragonblaadjes erover.