Aardappelsalade met ham en augurk

4 personen 

Benodigdheden: 

600 gram vastkokende aardappelen geschild
3 eetlepels mosterdmayonaise
100 gram ham in dunne reepjes
6 zoetzure augurken in dunne plakjes
3 eetlepels bieslook fijngeknipt

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes van 1 cm.

Snijd de zilveruitjes fijn.

Snijd de ham en de zoetzure augurken in kleine blokjes

Kook de aardappelblokjes in ruim water met wat zout in 10 minuten gaar.

Laat ze in een vergiet goed uitlekken en even uitdampen

Roer in een kom de mayonaise met de yoghurt, azijn, mosterd en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.

Meng de zilveruitjes. augurken, ham, peterselie en bieslook goed door elkaar.

Schep tot slot de nog warme aardappelblokjes erdoor.

Laat de salade afkoelen.

Leg de slabladeren op een schaal en schep de aardappelsalade erop.

Garneer naar wens met augurkwaaiertjes, partjes tomaat en zilveruitjes.