Aardappel kruidensalade met spek

4 personen

bijgerecht 

Benodigdheden:

1 kilo aardappelen
100 gram gerookte ontbijtspek
15 gram basilicum alleen de blaadjes
25 gram bieslook
100 gram kappertjes
1 sjalotje fijngesnipperd
2 theelepels dijonmosterd
4 eetlepels ciderazijn
50 ml extra vierge olijfolie
1 bakje tuinkerst

 Zo maak je het klaar: 

Boen de aardappelen schoon, snijd ze in gelijke stukken en kook 15 minuten in water met zout.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 5 minuten krokant. Keer halverwege.

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd het basilicum en de bieslook zo fijn mogelijk.

Snijd de helft van de kappertjes fijn en meng met de kruiden, sjalot, mosterd, azijn en olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.