Aardappel salade met kip

4 personen

hoofdgerecht 

Benodigdheden:

800 gram vastkokende aardappelen geschild
150 gram haricots verts
1 theelepel dijonmosterd
1 theelepel suiker
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels extra vierge olijfolie
250 gram cherrytomaatjes
150 gram wortel julienne
3 gram jonge bkadsla met veldsla
3 gram gegaarde kipreepjes

Zo maak je het klaar:

Snijd de aardappelen met schil in schijfjes van 0,5 cm. Kook 10 minuten in een pan met ruim water en zout. Voeg de laatste 3 minuten de haricot verts toe. Meng ondertussen de mosterd met de suiker, azijn, peper en zout. Klop de olijfolie erdoor tot een gebonden dressing. Giet de aardappelen en haricot verts af en schep direct om met de dressing. Halveer de cherrytomaatjes en meng met de wortel julienne door het aardappelmengsel. Verdeel de sla over vier diepe borden, schep het lauw warme aardappel-groente mengel erop en verdeel de kip erover. Serveer direct