Bietjessalade met vis

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram vastkokende aardappelen in plakjes
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
400 gram gekookte bieten, geschild en in dunne plakjes
1 ui in dunne ringen
6 zoetzure augurkjes in plakjes
1 citroen het sap ervan en van de schil 1 theelepel rasp
3 eetlepels boter
400 gram witte visfilet ontdooid
2 eetlepels olie

Zo maak je het klaar:

Kook de aardappelplakjes in water met zout in ± 5 minuten beetgaar Giet ze af en laat ze uitlekken. Vermeng de bietenplakjes met de ui en augurk en breng het op smaak met zout, peper, citroenrasp en een beetje van de citroensap. Verwarm de rest van de citroensap met de boter. Bestrooi de visfilets met zout en peper en leg ze in de citroenboter. Laat de vis in ± 10 minuten gaar stoven. Verwarm ondertussen de olie in een koekenpan en bak de aardappelplakjes om en om bruin. Bestrooi met zout en serveer het met de vis en de bietensalade.