Broccolisalade

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

30 gram boter
700 gram krieltjes
600 gram broccoli in roosjes
6 eetlepels olijfolie exta vierge
1 eetlepel rode wijnazijn
2 theelepels suiker
1 rode ui in dunne ringen
300 gram kipfilet

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een koekenpan en bak de krieltjes op laag vuur in ± 15 minuten goudbruin. Schep regelmatig om.

Breng ondertussen een laag water aan de kook in een pan waar een zeef op past. Hang de zeef erin, maar zorg ervoor dat deze het water niet raakt. Leg de broccoli in de zeef en doe de deksel van de pan erop. Stoom de broccoli in ± 10 minuten gaar.

Klop ondertussen een dressing van 4 lepels olie, azijn en suiker, breng op smaak met zout en peper. Voeg de ui toe. Meng de broccoli met de dressing en laat afkoelen.

Verdeel de kip in 4 porties. Bestrijk met de rest van de olie. Bestrooi de kip met peper en zout. Verhit de grillpan en grill de kip in ± 12 minuten gaar. Keer regelmatig. Verdeel de kip en de broccoli salade over de borden en verdeel de krieltjes erbij.