Groene salade met appel-balsamicodressing

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

100 gram peultjes
1 kleine courgette
1 kleine venkel
1 handje waterkers of rucola
2 groene appelen
50 gram hazelnoten grof gehakt

Voor de dressing:

200 ml appelsap
3 eetlepels balsamicoazijn
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
50 ml olijfolie

Zo maak je het klaar:

Begin met de dressing. Verwarm het appelsap met de balsamicoazijn en kook dit tot 1/3 in. Voeg het zout en peper toe en laat de dressing iets afkoelen. Roer daarna de olijfolie erdoor.

Kook de peultjes 2 minuten. Giet ze af en spoel ze af met koud water. Snij de courgette in smalle reepjes. Schaaf de venkel in dunne ringen. Verdeel de waterkers of rucola over 4 glazen schaaltjes. Schep de peultjes, courgette, venkel, appel en dressing door elkaar en schik de salade op de groen blaadjes. Rooster de hazelnoten in een droge hete koekenpan en strooi deze over de salade.