Groene salade met dragondressing

4 personen

(bij of voorgerecht)

Benodigdheden:

100 gram haricots verts of sugersnaps getopt
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
1 komkommer gewassen
4 stelen bleekselderij geschild
1 zoete ui in halve ringen
1 lichtgroen blad van bleekselderij grof gehakt

Voor de dragondressing:

1 eetlepel scherpe mosterd
1 eetlepel fijngehakte verse dragon of 1 theelepel gedroogde
2 eetlepels witte wijnazijn
4 eetlepels zonnebloemolie

Zo maak je het klaar:

Blancheer de haricots vers of sugarsnaps beetgaar in kokend water met een beetje zout. Spoel ze af onder koud water totdat ze volledig afgekoeld zijn.

Snijd ze samen met de komkommer en de bleekselderij in langwerpige reepjes. Meng de groente met de ui en het blad van de bleekselderij. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze door de salade. Maak het op smaak af met zout en peper.