Groene salade met avocado en geroosterde kip

4 personen

(voorgerecht)

Benodigdheden:

1 sinaasappel de schil geraspt en het sap ervan
1 eetlepel chilipoeder
1 mespuntje gemalen komijn (djinten)
2 theelepels oregano
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
400 gram kipfilet in brede repen van ± 3 cm
2 eetlepels bloem
1 avocado
3 eetlepels (noten)olie
75 gram veldsla
75 gram rucola of waterkers
2 eetlepels pijnboompitten
3 eetlepels olijfolie
½ theelepel mosterd

Zo maak je het klaar:

Roer in een kommetje 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil met de chilipoeder, komijn, oregano, 1 eetlepel sinaasappelsap en 1 eetlepel olijfolie door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrijk de kip repen met dit mengsel en laat even intrekken. Schil voor de salade de avocado en snijd het vruchtvlees in dunne plakken. Roer 2 eetlepels sinaasappelsap met de mosterd, olie en de rest van de geraspte sinaasappelschil tot een dressing. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de veldsla, rucola en avocado er luchtig door. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Wentel de kiprepen door de bloem. Verhit de rest van de olijfolie, bak de kiprepen in ± 10 minuten krokant en gaar en keer ze halverwege om. Verdeel de salade over vier borden of kommen en strooi de pijnboompitten erover. Leg de kip erop. 

Vervang kip door tilapiafilet.Neem in plaats van pijnboompitten cashewnoten.Lekker met volkorenbrood.