Groene salade met geroosterde kip

4 personen

Benodigdheden:

400 gram kipfilet
1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
2 theelepels verse oregano
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 groene appelen
2 avocado's
75 gram rucola of jonge bladsla
2 eetlepels pesto

Voor de dressing:

200 ml appelsap
3 eetlepels balsamicoazijn
50 ml olijfolie

Zo maak je het klaar:

Snijd de kipfilet in brede repen. Boen de sinaasappel schoon. Rasp 1 eetlepel van de schil en pers de vrucht. Meng de schil met de helft van het sap, (zet de rest apart), 1 eetlepel olijfolie, oregano en peper en zout. Schep de kip door dit mengsel en laat het even intrekken.

Verdeel de appels met schil, zonder klokhuis, in dunne plakjes. Snijd het vruchtvlees van de avocado's in plakjes of blokjes. Sprenkel de rest van het sinaasappelsap over de appel en avocado.

Rooster de kipfilet 10 minuten in de rest van de olijfolie in een hete grillpan of koekenpan.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Schep de helft ervan door de sla en verdeel dit over 4 borden.Schik de appel en avocado erop en leg de kipfilet in het midden. Verdeel de pesto en de andere helft van de dressing over de kip.