Huzarensalade (1)

4 personen

Benodigdheden:

1 mespuntje zout
2 grote vleestomaten
4 eetlepels maïskorrels
1 eetlepel kappertjes
300 gram grof gesneden huzarensalade
1 mespuntje peper
1 zakje veldsla
6 sprietjes bieslook
4 sneetjes knäckebröd

Zo maak je het klaar:

omaten wassen. Van bovenkant schijfjes afsnijden. Tomaten met theelepeltjes uithollen. Binnenkant bestrooien met zout. Omgekeerd op keukenpapier laten uitlekken. Uit hulsel pitjes en vocht verwijderen. Vruchtvlees fijnsnijden. Tomaatstukjes, 3 eetlepels maïs korrels en ¾ eetlepel kappertjes door salade scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Tomaten hoog opvullen met salade. Sla op twee borden verdelen. Op elk bord gevuld tomaat zetten. Eventueel de rest van de salade ernaast scheppen. Garneren met maïs en kappertjes. Bieslook erboven fijn knippen.