Hollandse salade met tomaat en ei

4 personen

(bijgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 teentje knoflook in dunne plakjes
3 eetlepels rode wijn azijn
1 theelepel zout
4 tasty tom tomaten in partjes
2 eieren
1 krop sla
1 komkommer
1 rode ui in dunne ringen
3 eetlepels slaolie

Zo maak je het klaar:
 

Doe de knoflook, azijn en het zout in een kom en roer tot het zout is opgelost. Schep de tomaten erdoor en laat 20 minuten staan. Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard. Pel en snijd ze in de lengte in parten. Haal de bladeren van de kropsla en leg die in een schaal. Snijd de komkommer in schuine plakken en leg samen met de uiringen op de sla. Leg de tomatenpartjes zonder de knoflook op de salade. Zeef het knoflook-azijnmengsel en roer de slaolie erdoor. Leg de eieren op de salade en besprenkel met de dressing.