Herfstsalade met peer, walnoten en kaas

4 personen

(hoofdgerecht) 

Benodigdheden: 

½
zakje pommes culinair
4 eetlepels olijfolie
2 conference peren
185 gram Port Salut 50+
1 ui in dunne halve ringen
60 gram walnoten
75 ml balsamicodressing
400 gram gesneden andijvie

Zo maak je het klaar:
 
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de aardappelen in de lengte in plakken en leg ze in een ovenschaal. Bedruppel ze op het snijvlak met een deel van de olie en bak ze in 35-40 minuten gaar. Halveer de peren in de lengte, verwijder de klokhuizen en snijd de perenhelften waaiervormig in. Snijd de Port Salut in dunne plakjes. Fruit de uiringen in de rest van de olie, schep de walnoten erbij en roerbak 3 minuten. Schenk de balsamicodressing erbij en neem de pan van het vuur. Verdeel de andijvie over 4 borden, leg op elk een halve peer en de plakjes kaas. Verdeel de warme uien-notendressing erover. Serveer de geroosterde aardappelen erbij.