Kaassalade met ham en rucola
4 personen
(maaltijdsalade)
Benodigdheden:
| 400 |
gram pasta penne of spiraaltjes |
| 75 |
gram rucola |
| 1 |
bakje gerstomaatjes gehalveerd |
| 1 |
eetlepel zwarte olijven zonder pit |
| 150 |
gram rauwe hamreepjes |
| 1 |
eetlepel gehakte italiaanse kruiden |
| 250 |
gram 30+ kaas in smalle reepjes |
Voor de dressing:
| 4 |
eetlepels olijfolie |
| 2 |
eetlepels citroensap |
| 1 |
mespuntje zout |
| 1 |
mespuntje peper |
| 1 |
eetlepel groene of rode pesto |
Zo maak je het klaar:
Kook de pasta beetgaar, giet af en spoel er koud water over. Snijd de rucola iets kleiner.
Bereiden:
Schep de ingrediënten voor de salade luchtig door elkaar. Meng de ingrediënten voor de dressing en schep deze door de salade.
Bestrooi de salade eens met geroosterd broodkruim.

|