|
Knolselderij met ardennerham
4 personen
Benodigdheden:
350 |
gram knolselderij |
2 |
eetlepels citroen |
2 |
struikjes witlof |
1 |
rijpe mango |
50 |
gram cashewnoten |
2 |
eetlepels crème fraîche of zure room |
1 |
eetlepel sherry |
½ |
theelepel mosterd |
1 |
mespuntje kerriepoeder |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje peper |
100 |
gram ardennerham |
Zo maak je het klaar:
Schil de knolselderij en rasp deze grof. Giet er kokend water over en spoel na met koud water. Laat alles goed uitlekken en giet er citroensap over.
Verwijder de stronkjes uit de witlof en snijd het blad in smalle reepjes. (Bewaar eventueel blaadjes als garnering).
Halveer de mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees uit de schil in blokjes.
Bewaar enkele cashewnoten en hak de rest grof. Schep de witlofreepjes, mangoblokjes en noten door de selderij.
Meng crème fraîche, sherry, mosterd, kerriepoeder, peper en zout. Schep de dressing door de salade. Garneer het gerecht met rolletjes ardennerham en blaadjes witlof.
|