Lauwwarme Franse tonijnsalade

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

2 eetlepels olijfolie
850 gram kruidige aardappelpartjes met schil
1 teentje knoflook in plakjes
500 gram sperziebonen
4 eieren
1 blik tonijn
2 rode uien in halve ringen
75 ml balsamicodressing

Zo maak je het klaar:

 
Verwarm de olie in een koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en gaar in ± 15 minuten, voeg de laatste minuut de plakjes knoflook toe en schep de aardappelpartjes hiermee om. Kook de sperziebonen in kokend water 8 minuten, laat ze in een vergiet uitlekken. Kook de eieren ± 6 minuten, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de tonijn in mooie stukken. Meng de warme bonen met de gebakken aardappelen, de ui en de dressing. Garneer de salade met de stukken tonijn en de halve eieren. Strooi er wat (grof zee)zout over.