Lauwwarme sperziebonen aardappelsalade met gyrosgehakt

2 personen

Benodigdheden:

400 gram sperziebonen
1 zakje mix voor gyros
5 eetlepels olie
300 gram rundergehakt
3 bosuitjes
1 mespuntje zout
½ zakje aardappelpartjes
1 eetlepel azijn
1 mespuntje versgemalen peper
4 eetlepels knoflooksaus

Zo maak je het klaar:

Sperziebonen schoonmaken, wassen en halveren. In kom mix mengen met 2 eetlepels olie. Gehakt erdoor mengen. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. In pan met weinig water en zout sperziebonen in ± 10 minuten beetgaar koken. In pan met weinig water en zout aardappelpartjes in ± 10 minuten gaarkoken. Intussen in droge koekenpan gehaktmengsel al omscheppend rul bakken. In kom rest van olie met azijn, zout en peper tot sausje roeren. Sperziebonen en aardappelpartjes afgieten. Door sausje scheppen. Over vier borden verdelen. Gyrosgehakt erop scheppen. Bosui erover strooien. Knoflooksaus in midden erop scheppen.