Lauwwarme salade van stoofpeertjes

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden:

400 gram stoofpeertjes
1 eetlepel olijfolie
150 gram ontbijtspek in plakjes
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel balsamicoazijn
75 gram rucola
½ zak veldsla
100 gram zachte geitenkaas

Zo maak je het klaar:

Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje. Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over vier borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop. Strooi de geitenkaas erover en sprenkel het bakvet met de balsamicoazijn erover. Serveer direct.