Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:  

500 gram krieltjes (ongeschild)
300 gram tuinerwten uit de diepvries
5 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels olijfolie
½ citroen uitgeperst
½ pot zoete augurken in grove stukken
400 gram gerookte zalm in snippers
  enkele blaadjes rucola voor de garnering

Zo maak je het klaar:

Kook de krieltjes in een bodempje water met zout met de deksel op de pan in 10 minuten gaar. Giet ze af en laat afkoelen. Doe de erwten in een schaal en schenk er kokend water over. Laat ze 1-2 minuten staan. Laat ze uitlekken. Klop in een kom de yoghurt met de mayonaise en de olie tot een dressing. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Snijd de krieltjes in plakken en schep met de augurken en de erwten door de dressing. Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, leg de gerookte zalm erop en garneer met de rucola. Bestrooi met peper.