Lauwwarme bietensalade met rode ui
4 personen
(voorgerecht)
Benodigdheden:
500 |
gram rauwe bieten, geschild en in parten |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden |
2 |
teentjes knoflook |
2 |
rode uien in dunne halve ringen |
50 |
gram gemengde jonge bladsla |
100 |
gram gerookte kip in dunne reepjes |
Voor de dressing:
1 |
theelepel scherpe mosterd |
2 |
eetlepels witte of rode balsamicoazijn |
4 |
eetlepels olijfolie |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de oven voor op 180°C. Schep de bieten om met de olie, kruiden, knoflook, zout en versgemalen peper in een ovenschaal. Voeg een paar eetlepels water toe en dek af met aluminiumfolie. Bak de bieten in de oven in ± 40 minuten beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng de bietenparten met de uienringen en verdeel over 4 borden. Maal er wat zout en peper over en bedruppel met een beetje dressing. Schep de rest van de dressing door de sla en kipreepjes. Verdeel dit in een mooi bergje over de bietensalade.
|