Mediterrane tonijnsalade

4 personen

Benodigdheden:

500 gram krieltjes
2 eieren
300 gram haricots verts
1 blikje tonijn naturel
3 tomaten in vieren gesneden
1 bakje knoflookdressing
3 eetlepels zwarte olijven pitloos
½ zakje peterselie fijngesneden

Zo maak je het klaar:

Laat de krieltjes in het zakje gaar worden in de magnetron, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. U kunt natuurlijk ook krieltjes nemen die we moeten koken.

Kook intussen de eieren in ±  7 minuten en laat ze 1 minuut afkoelen in koud water.

Pel de eieren, en snijd deze in de lengte in 8 partjes.

Kook de haricots verts in 3 minuten beetgaar en spoel ze af met ijskoud water.

Giet het blikje tonijn af, doe de tonijn in een kom en haal met een vork de vis los. Houd de stukken lekker groot. Schep de tonijn met de krieltjes  de tomaat en de haricots verts om met de knoflookdressing. leg de partjes ei erop en bestrooi de salade met de olijven en de peterselie.