|
Maaltijdsalade met zalm
4 personen
Benodigdheden:
4 |
vastkokende aardappels |
200 |
gram sperziebonen |
4 |
eieren |
4 |
tomaten |
2 |
uien |
500 |
gram zalmfilet |
8 |
eetlepels olijfolie + voor het bestrijken |
1 |
mespuntje zeezout |
1 |
mespuntje peper |
20 |
zwarte olijven zonder pit |
6 |
ansjovisfilets |
2 |
zakken jonge bladsla |
4 |
eetlepels rode azijnwijn |
Zo maak je het klaar:
Schil en was de aardappels. Snij de aardappels in blokjes en kook ze ± 8 minuten. Giet de aardappelblokjes af en laat ze afkoelen.
Haal de sperziebonen af en kook ze in kokend water met wat zout ± 10 minuten. Giet de sperziebonen af en spoel ze koud.
Kook de eieren in ± 10 minuten hard en laat ze schrikken. Pel de eieren en snij ze in parten.
Was de tomaten en snij deze in parten.
Pel de uien en snij deze in ringen.
Bestrijk de zalm met olijfolie en bestrooi met peper .
Hak de olijven met de ansjovis fijn.
Schep de aardappel, de groenten en het olijvenmengsel door de bladsla.
Verwarm de grillpan voor.
Grill de zalm in ± 2 minuten keer de zalm en grill deze kant nog ± 1 minuut. De zalm moet rosé blijven. Bestrooi de zalm met zeezout.
Snij de zalm in stukken, leg deze met de eieren op de salade en sprenkel de wijnazijn en de olijfolie erover.
|