Noedelsalade met komkommer

4 personen

(hoofdgerecht)  

Benodigdheden:  

300 gram kipfilet
250 gram mienestjes
200 gram peultjes
2 cm verse gember geschild
1 citroen uitgeperst
2 eetlepels pindakaas
1 eetlepel sojasaus
1 komkommer
3 bosuitjes in ringetjes
15 gram koriander en we gebruiken alleen de blaadjes
3 eetlepels ongezouten pinda’s  

Zo maak je het klaar:

Breng een pan water met wat zout tegen de kook aan. Laat hierin de hele kipfilet in 20 minuten gaar worden. Kook ondertussen de mie 8 minuten in water. Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water. Kook ondertussen de peultjes in 3 minuten beetgaar. Giet af en laat afkoelen onder stromend water. Rasp de gember. Meng met het citroensap, de pindakaas, de sojasaus en 4 eetlepels water tot een gladde dressing. Meng door de mie en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ongeschilde komkommer in plakken en snijd die in reepjes van ½ cm. Snijd de kipfilet in plakjes. Meng de kip, komkommer, bosui en koriander door de mie. Bestrooi dit met pinda's.