Oosterse salade met pikante gemarineerde vis

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden: 

1 eetlepel sambal manis
2 eetlepels ketjap
1 eetlepel sesamolie
400 gram witte visfilet in blokjes
150 gram sugersnaps in reepjes
1 groene paprika in reepjes
2 witlof struikjes in reepjes
50 gram taugé
2 bosuitjes in ringetjes
1 eetlepel zonnebloemolie

Voor het beslag: 

1 ei losgeklopt
3 eetlepels bloem
½ rode peper zonder zaadjes fijngehakt
1 eetlepel sesamzaadjes

Voor de dressing: 

1 eetlepel zoete chilisaus
1 eetlepel sesamzaadolie
1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel limoensap
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar: 

Klop de sambal met de ketjap en olie door elkaar en giet dit over de blokjes vis. Laat afgedekt in de koelkast een uurtje marineren. Meng alle groenten met elkaar in een kom. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door en breng op smaak met zout en peper. Klop de ingrediënten voor het beslag goed door en schep de visblokjes erdoor. Verwarm een laagje zonnebloemolie in een wok of hapjes­pan. Frituur de visblokjes in kleine porties in de hete olie en laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep de dressing door de groenten en verdeel dit over 4 kommen. Verdeel de visblokjes erover en serveer direct.