Rode lauwwarme salade met pikant vlees

4 personen

(bij of voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

500 gram trostomaten, gewassen en gedroogd
2 rode paprika’s
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper
4 eetlepels olijfolie
250 gram gekruide runderreepjes
1 rode peper, zonder zaadjes grof gehakt
2 teentjes knoflook in plakjes gesneden

Zo maak je het klaar:

Verwarm de ovengril voor. Snijd de tomaten een keer door en leg ze met het snijvlak op de bakplaat. Snijd de paprika’s in vieren en vervolgens in vierkanten stukken en leg ze met de schil naar boven bij de tomaten. Bestrooi de groenten met wat zout en peper en besprenkel ze met 3 eetlepels olie. Rooster de groenten vlak onder de grill in ± 5 minuten of tot de paprika’s licht verkleuren. Dit kan heel snel gaan; blijf er dus altijd bij en laat de ovendeur op een kier staan. Neem de groente uit de oven en laat ze enigszins afkoelen. Bak ondertussen de runderreepjes kort op hoge stand in een eetlepel olie en bak de laatste minuut de peper en de knoflook mee. Schep de reepjes door de groenten en serveer direct.