Rijstsalade met tonijn

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

300 gram basmatirijst
500  gram sperziebonen
3 eieren
3 eetlepels zongedroogde tomaten
1 zakje tonijn & dressing olijven en basilicum
1 teentje knoflook uitgeperst
1 rode ui in halve ringen
15 gram basilicum grof gesneden

Zo maak je het klaar:

 
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Breek de bonen doormidden kook ze in ± 8 minuten beetgaar. Spoel af onder koud stromend water en laat het uitlekken.
Kook de eieren in 7 minuten hard, pel en snijd de ei in 4 stukjes. Snij de tomaat in reepjes.
Roer de rijst los met een vork. Laat ± 10 minuten afkoelen in een lage schaal. Meng de tonijn en dressing met de tomaat en knoflook en schep dit door de rijst. Voeg de sperziebonen, ui en het basilicum toe en breng het op smaak met peper en zout. Garneer met de partjes ei.