|
Salade niçoise (2)
4 personen
(hoofdgerecht)
Benodigdheden:
700 |
gram krieltjes |
600 |
gram sperziebonen |
2 |
zakjes tonijn en dressing zongedroogde tomaten |
½ |
potje zwarte olijven zonder pit, uitgelekt |
3 |
eetlepels olijfolie extra vierge |
4 |
eieren hardgekookt |
1 |
rode ui in ringen |
Zo maak je het klaar:
Kook de krieltjes in water met zout in 10 minuten gaar. Giet af en spoel koud onder stromend water. Verwijder ondertussen de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in 8 minuten beetgaar. Giet af, spoel af met koud stromend water en meng met de krieltjes. Voeg de tonijn met dressing, olijven en olie toe en schep voorzichtig om.
Kook de eieren in 8 minuten hard. Pel en snijd in parten. Verdeel de eieren en ui over de salade.
|