Salade van geroosterde wintergroente en kibbeling

4 personen

(hoofdgerecht)
 
Benodigdheden:

½ sinaasappel het sap en rasp ervan
1 theelepel grove mosterd
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
250 gram winterwortel in plakjes
250 gram knolselderij in blokjes
400 gram kibbeling
200 gram andijvie in dunne reepjes
1 bruin brood in plakjes

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 220°C. Klop het sinaasappelsap met de rasp, mosterd, olijfolie, peterselie wat zout en versgemalen peper tot een dressing en schep de wortel en knolselderij erdoor. Verdeel de groente in een braadslede en rooster ze regelmatig om. Leg de stukken kibbeling tussen de groente en rooster alles nog eens ± 8 minuten in de oven. Verdeel de andijvie over de borden en schep de kibbeling met de groente en de dressing erop.