Salade met biet

4 personen

(hoofdgerechten)
 
Benodigdheden:
 

500 gram gekookte bietjes geschild
4 eetlepels rodewijnazijn
250 gram chorizo (worst)
6 eetlepels olijfolie extra vierge
1 theelepel fijne mosterd
300 gram spinazie
2 blikjes kikkererwten
125 gram zachte geitenkaas bettine blanc 55+

Zo maak je het klaar: 

Snijd de bietjes in parten en besprenkel ze met 2 eetlepels azijn. Snijd de chorizo in schuine plakken. Verhit de grillpan en gril de worst 3 minuten. Keer halverwege. Laat uitlekken op keukenpapier. Klop een vinaigrette van de rest van de azijn, de olie en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bietjes om met de spinazie, kikkererwten en chorizo. Verkruimel de kaas erover. Besprenkel met vinaigrette.