Salade van botersla, waterkers, en overjarige boerenkaas

4 personen

(bijgerecht, voorgerecht)
 
Benodigdheden:
 

1 krop botersla
1 bosje waterkers
1 eetlepel rodewijnazijn
1 theelepel appelstroop
3 eetlepels milde olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel boter
150 gram Zeeuws spek
4 eetlepels geroosterde zonnebloempitten
100 gram overjarige boerenkaas of oude kaas

Zo maak je het klaar:  

Haal de slabladeren los en verwijder de harde stelen uit de waterkers. Leg de slabladeren en waterkers in ijskoud water. Klop van de azijn, appelstroop en olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Droog de sla en waterkers goed en schep ze met de dressing goed door elkaar. Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak het Zeeuws spek krokant. Verdeel de aangemaakte sla op borden. Bestrooi met de zonnebloempitten en brokkel er grove stukken kaas over. Verkruimel het krokante spek over de salade. Lekker met grof bruinbrood en boter. Voedingswaarde per persoon.