Salade van kidneybonen met gerookte kip en peterseliedressing

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden: 

200 gram gerookte kip, in reepjes
blik kidneybonen à 425 ml
10  zoetzure augurkjes, in plakjes
lentebosuiltjes, in ringetjes

Voor de dressing:
 

4 takjes peterselie, alleen de blaadjes
theelepel scherpe mosterd
theelepel gedroogde dragon
eetlepel. witte wijnazijn
eetlepel. milde olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje  versgemalen peper

Zo maak je het klaar: 

Doe de ingrediënten voor de dressing in een mengbeker en maal met een staafmixer alles tot een gladde dressing. Breng opsmaak met zout en peper. Schep de overige ingrediënten met de dressing door elkaar en laat een half uur op smaak komen.

Lekker met gebakken aardappelen. Vervang de gerookte kip eens door een blikje tonijn op olie.