Salade van champignons en verse kruiden

4 personen

(voorgerecht)
 
Benodigdheden:
  

400 gram kastanjechampignons, schoongemaakt
2 eetlepels gesnipperde bieslook
4 eetlepels gesnipperde peterselie
4 takjes basilicum

Voor de dressing:

½ citroen alleen het sap ervan
1 theelepel  mosterd
4 eetlepels milde olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje versgemalen peper

Zo maak je het klaar: 

Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de dikke stelen van de champignons en snijd de hoedjes in dunne plakjes. Blancheer de champignonplakjes door ze circa 1 minuut in het kokende water te doen en spoel ze dan met koud water af. Klop de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en schep deze samen met de bieslook en peterselie door de champignons. Laat een halfuurtje intrekken. Breng de salade eventueel verder op smaak met zout en peper en bestrooi als laatste met de basilicum. Lekker met sla en gerookte zalm.