Salade met vijgen en walnoten

4 personen

(bijgerecht)
 
Benodigdheden: 

6 gedroogde vijgen in vieren gesneden
4 eetlepels rode of witte port
100 gram walnoten grof gehakt
150 gram gemengde eikenbladsla
1 eetlepel vloeibare honing
1 theelepel grove mosterd
2 eetlepels rode wijnazijn
3 eetlepels milde olijfolie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

Zo maak je het klaar:
 
Doe de stukjes vijgen samen met de port in een pan en laat dit op een laag vuur ± 10 minuten trekken en wellen.
Laat het afkoelen tot het lauw is.
Rooster in tussen de walnoten in een koekenpan zonder boter of olie totdat ze knapperig en geurig zijn. Klop de honing, mosterd, rode wijnazijn, olijfolie, peper en zout goed door elkaar. Schep dit door de sla.

Breng eventueel op smaak met zout en peper. Verdeel de vijgen en walnoten erover en serveer dit direct.