Salade uit de Savoil

4 personen

(lunchgerecht)

Benodigdheden:

500 gram vastkokende aardappelen geschild
6 eetlepels olijfolie
6 plakjes ontbijtspek gehalveerd
4 plakken belegen Goudse kaas
eetlepel azijn
1 theelepel mosterd
1 krop sla
2 tomaten in partjes

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen en snijd deze in dunne plakjes.
Kook ze in ruim kokend water met wat zout in vijf minuten beetgaar.
Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Verwarm een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin.
Laat ze op een laag keukenpapier uitlekken.
Snijd de kaas in reepjes.
Klop in een kommetje de azijn met de mosterd, de rest van de olijfolie en wat zout en versgemalen peper tot een dressing.
Was de sla, droog de bladeren in een slacentrifuge en scheur ze in stukken.
Snij de tomaten in partjes.
Verdeel de sla, aardappel, tomaat en reepjes kaas over diepe borden.
Sprenkel de dressing erover en leg de plakjes spek erop.