Tonijnsalade (2)

 
Benodigdheden:

1 blikje tonijn
50 gram zwarte olijven
3 kleine tomaten
200 gram sperziebonen
½ krop sla
1/3 dl sla- of olijfolie
1/8 dl witte wijnazijn
½ theelepel mosterd
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
1 eetlepel fijngehakte peterselie

Zo maak je het klaar:

 
Laat de tonijn goed uitlekken en verdeel de vis in kleine stukjes. Halveer de olijven en verwijder de pitjes. Snijd de tomaat in smalle partjes en de sperziebonen in kleine stukjes. Wat de slabladeren en droog ze af. Maak een saus van de olie, azijn en de mosterd en maak dit op smaak met zout en peper.

Vermeng in een slakom alle ingrediënten behalve de slabladeren en laat dit een half uurtje trekken. Bedek een schaal met slabladeren schep de tonijnsalade erop en garneer met toefjes peterselie.