|
Thaise kipsalade
4 personen
Benodigdheden:
500 |
gram kipfilet |
2 |
eetlepels wokolie of zonnebloemolie |
1 |
komkommer |
3 |
bosuitjes |
1 |
rode paprika |
150 |
gram peultjes |
2 |
eetlepels gehakte koriander |
100 |
gram veldsla of jonge bladsla |
75 |
gram cashewnoten |
1 |
citroen |
Voor de dressing:
3 |
eetlepels sojasaus (ketjap manis) |
2 |
eetlepels sesamolie |
1 |
eetlepel geraspte gemberwortel of gehakte gembersnippers |
1 |
eetlepel chilisaus |
4 |
rode wijn azijn |
1 |
teentje geperste knoflook |
Zo maak je het klaar:
Snijd de kipfilet in smalle reepjes. Roerbak ze 8 minuten in de hete olie in een wok of hapjespan. Halveer de gewassen komkommer in de lengte en snijd er smalle boogjes van. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes en de paprika zonder zaadjes in blokjes.
Haal de peultjes af, kook ze 2 minuten, gier ze af en spoel er koud water over.
Meng de ingrediënten van de dressing en schep deze door de kipfilet, komkommer, bosui, paprika en peultjes. Schik de salade op de veldsla. Strooi er cashewnoten (die licht geroosterd zijn, in een hete droge koekenpan) en koriander over. Leg er partjes limoen bij.
|