Tuinbonen-kruidensalade

8 personen

(bijgerecht)
 
Benodigdheden: 

300 gram ontbijtspek (stukje)
2 pakken tuinboontjes uit de vriezer
2 limoenen schoongeboend
8 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels vloeibare honing
30 gram munt alleen de blaadjes
30 gram basilicum alleen de blaadjes
30 gram koriander alleen de blaadjes
1 zakje rucola

Zo maak je het klaar:
 
Snijd het spek in reepjes en bak 6 minuten in een koekenpan zonder boter of olie knapperig. Neem de spekjes uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen de tuinboontjes gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Verwijder de lichtgroene vliesjes van de boontjes (dubbeldoppen).

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Klop het rasp en het sap met de olie en de honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Scheur de munt en basilicumblaadjes in stukjes. Meng de boontjes met de spekjes, koriander en rucola. Besprenkel met de dressing.